Ølsmagning til pige fødselsdag

Jeg ankom med min ølkasse fyldt med Jacobsen øl til Heidi´s fødselsdag for ti piger.

Invitationen lød på at fortælle om øl samtidig med, at jeg skulle præsentere og servere 6 forskellige øl typer før og under middagen. Heidi havde foreberedt en masse skønne små retter, som passede til de forskellige øl… fisk, pølse, bulgursalat, humus, nødder og lækker dessert kage med is, som så fint dækkede de forskellige smagsoplevelser som surt, sødt, salt og bittert

Jeg var spændt, for faktisk kunne fødselsdagsbarnet slet ikke lide øl, så jeg havde en vigtig mission denne aften:-)

Dejlig aften, missionen lykkedes, og jeg efterlod et dejligt selskab med glade og festlige piger, der var blevet rigere på viden om øl, og  hvordan sådan nogen også kan smage.

Categories: Arrangementer

1 comment

 1. Heidi Madsen siger:

  Kære Risen

  Lørdag den 29. marts var vi 11 ’voksne’ piger samlet til fejring af lidt forsinket fødselsdag. Arrangementet indebar også ølsmagning, hvor Annemarie havde lovet at føre os igennem smagning af 6 øl. Hun vidste at hendes succeskriterie var at finde en øl, som jeg kunne lide, da jeg overhovedet ikke er øl-drikker og mildt sagt slet ikke bryder mig om det.

  Vi startede med en velkomst-øl – en Jacobsen Velvet – som ligner champagne og også giver associationer til champagne, når man smager den. Derefter satte vi os til bords, og Annemarie præsenterede med stor indlevelse 4 forskellige Jacobsen øl, hvor hun løbende anbefalede hvilken mad, vi burde indtage til de forskellige øl. Der blev serveret tapas, så der var mulighed for at spise det Annemarie anbefalede til den smagt øl. Efter de 4 øl til tapas’en serverede Annemarie afslutningsvis en øl, der skulle indtages i forbindelse med dessert. Annemarie lærte os mange tricks ifht. at smage på – og nyde øl på den helt rigtige måde, så alle smagsløg kom i spil. Herudover var der løbende små historier knyttet til de forskellige øl bl.a. en historie om Chimay øllen, som er en trappist øl, der er kendetegnet ved at den er ufiltreret og produceres af munke på klostre.

  Jeg er som nævnt ikke øl-drikker og har aldrig fundet en øl, som reelt har smagt mig, men det lykkedes Annemarie allerede ved den første øl – nemlig Jacobsen Velvet – at finde en øl, som jeg faktisk synes smager rigtig godt og har lyst til at nyde fremover. Så jeg kan kun sige, at det var et fantastisk øl-arrangement Annemarie førte os igennem og ikke mindst, så blev ’missionen’ fuldført, hun fandt jo en øl jeg synes om. 🙂

  Venlig hilsen
  Heidi

kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *