Er øl sundt?

Jeg deltog for nylig i et meget spændende seminar på Københavns Universitet omkring “Øl og Sundhed”.

På seminaret præsenterede forskere fra forskellige universitet rundt omkring i verden, deres nyeste resultater fra forskning omkring øl og sundhed.

Vigtigste budskaber var følgende:

Et forbrug af øl på 1 genstand pr. dag er forbundet med den laveste risiko for sygdom fra 45 års alderen. Det er ikke vist hvordan et moderat forbrug før 45 års alderes påvirker sygdomsrisikoen.

Den primære årsag til en gavnlig effekt af et moderat ølforbrug er alkoholen i sig selv, der nedsætter risikoen for at få type 2-diabetes og hjertekarsygdomme. Det gavnlige effekt kommer kun ved et drikkemønster, hvor man drikker hyppigt og mådeholdent.

Både vin og øl indeholder andre stoffer ud over alkohol, der kan have gavnlig virkning på sundheden. De befolkningsundersøgelser, der har vist, at personer, der foretrækker vin, har mindre risiko for hjertekarsygdom end de personer, der foretrækker øl, har bl.a været påvirket af, at vin-drikkere samtidig har haft markant sundere kostvaner. Det er mere sandsynligt, at de sundere kostvaner er årsagen til lavere risiko for hjertekarsygdom end eventuelle forskelle i indholdsstoffer mellem vin og øl. Det er derfor sandsynligt, at øl og vin har sammen sundhedsmæssige egenskaber.

Følgende fordele ved øl sammenlignet med rød- og hvidvin:

En øl (1 genstand) indholder mindst 5% af anbefalet daglig mængde af følgende (for voksne):

Andre fakta:

Categories: Viden om øl

kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *